Vår Prinsessa!

27/11-12 17:41 kom äntligen vår Prinsessa! Helgen va riktigt lång då jag hade värkar från torsdagen och knappt kunde sova.

På tisdag morgon började värkarna förändras, men anders åkte till jobbet och jag skulle lämna Rasmus på dagis. När jag kommit iväg med lite trotts från Rasmus känner jag hur värkarna bara gör ondare och ondare. Och precis när jag lämnat får jag en riktig tuff värk som höll i sig hela vägen hem. Trodde jag skulle bryta ihop då den inte släppte ordentligt. Väl hemma la jag mig i ett badkar men det blev bara värre så Anders kom hem från jobbet <3 Men jag trodde det skulle avta som hela helgen men jäklar vad ont jag hade, Anders tvinga mig ringa förlossningen så åkte vi in. Värkarna blev mer hanterbara i bilen så trodde vi skulle få åka hem igen, när jag ligger uppkopplad och dom ska kolla hur öppen jag var sa barnmorskan att det kan va så att jag får värktabletter och får åka hem igen, tror hon tyckte jag klarade att andas genom värkarna så pass bra. Var iaf öppen 5cm o fick bli inlagd (tack o lov!) med önskemål om EDA fick jag den rätt fort, (tyvärr hjälpte den bara på halva sidan) men skönt ändå så jag kunde vila en stund efter helgens alla värkar. Efter 2 timmar hade jag bara öppnat mig 1 cm så fick upp o gå en liten stund, och då satte värkarna igång och jag öppnade mig till 7-8 cm. Kirurgen kom in o skulle fylla på EDA eftersom jag fick så ont igen och poff gick vattnet och jag va helt öppen och sen ville hon trycka på!

3995 gram och 52,5 cm lång! Trodde aldrig hon skulle va så stor! Inte vår barnmorska heller.

Men allt gick iaf bra och jag är stolt över mig själv som fixade det så pass bra efter en katastrofal förlossning med Rasmus.

Nu ligger vi på avdelning Neo för det visade sig i morse att hon fått gulsot. Så hon har legat och solat sen kl 13 idag, känns hemskt att inte få hålla i henne :-( hon ammade hur bra som helst inatt från att hon föddes fram till 7 i morse sen blev hon så trött och orkade inte så nu får hon mat genom sond. Har precis tagit nytt prov (lider som fan när dom sticker henne i huvudet) :-( så får vi se hur mkt hon måste sola. <3


Mvc

Idag va jag på mödravården. Tanken va att jag skulle ta bilen själv i morse, men så inatt har jag haft en del värkar så vågade inte riktigt, så Anders ringde och väckte sin lillebror som så snällt skjutsa mig! :-)

På mödravården skulle jag göra en hinnsvepning för att förhoppningsvis få igång förlossningen lite snabbare :) kommer in och det visar sig att jag redan är öppen 2,5 cm och har bara 1/2 cm kvar av livmodertappen och det va jätte enkelt att göra en hinnsvepning och huvudet låg jätte långt ner när hon kände på magen så hon kände nästan bara axlarna :-). Barnmorskan såg jätte positivt på detta och trodde det skulle komma igång inom 1-2 dygn. Så nu hoppas jag att detta funkade.


Nov. 22, 2012

Idag är det bf, och ingen bebis har tittat ut :-( prata med min barnmorska idag om att jag är så trött och sover i snitt 3 timmar varje natt och att jag mår inte alls bra av det. Så i morgon om bebis inte kommer inatt ska vi pröva göra en hinnsvepning och förhoppningsvis funkar det, så bebis kommer fredag eller lördag!


Vila!

Nu har jag 2 dagar kvar till beräknad BF och jag har bestämt mig för att inte försöka alla "knep" för att få ut den. Tänker nu VILA ut bebisen! För eller senare måste den ut.


Födelsetavla

Ja som alla kanske märkt har jag ju stickat en del :-p och födelsetavlan glömdes bort lite granna. Men nu är ju faktiskt bebis snart här så tagit tag i den igen, och det tar sig :-)


Ett skämt!!!!!

Precis vad det är! Dessa jäkla förvärkar gör mig galen!! Klockan är 04:30 och de har hållit på sen 2! Ingen sömn denna natt heller! Kan det inte bara starta NU! Orkar inte det här!


Sängmys!!

Efter kalas har jag o rasmus sovit en stund. Nu ligger vi o myser i sängen o lyssnar när Anders fixar med disken <3


Stolt mamma!

Rasmus ville inte ha blöja på sig idag, så sa han "kissa" gick o satte sig på pottan men då kom inget. Sen lite senare skulle vi gå ut och då fråga jag om han skulle kissa först, så han gick o satte sig på pottan och KISSA! :-D han blev jätte stolt och jag blev jätte stolt!! Min stora kille <3


Komsi komsi!

Idag är jag i v 39+1 och tycker att bebis kan komma nu! Men den verkar ha det bra där inne :-(


Och det fortsätter....

Varit vaken sen 3 inatt.. Rasmus vakna vid 5 och klockan 6 ringde Anders klockan... Rasmus är ledig från dagis på fredagar så kan inte gå o lägga mig igen... Känner mig riktigt trött och less idag..


Piss kväll!!!

Sen jag kom hem efter föräldramötet på Rasmus dagis har jag bara känt mig ledsen och det känns skit! Måste va grav hormoner för vet fan inte varför jag är ledsen......


11 kg

Med Rasmus stannade jag på 10 kg och hade 1 kg kvar när jag kom hem från BB 1,5 dag senare.. Nu står vågen på 65kg och jag vägde 54 innan jag blev gravid.. Så får se vart det här slutar..
Bara 9 dagar kvar till BF men hoppas på tidigare! Trodde nästan det va på g nu i kväll! Fick en riktigt stark värk som gjorde fruktansvärt ont, men där tog det stopp. 1 värk inget mer :-( suck.. Så kommer nog ha oturen att gå med förverkar fram till BF.../


Halsduk!

Nu är min halsduk klar som jag stickat. Och kan ju säga att jag INTE kommer frysa i vinter :-p

Bjuder på denna bild :-p


12 dagar!

Känns helt overkligt att jag när som helst ska bli 2 barns mamma. 12 dagar kvar till bf, men kan ju ha otur o gå över tiden :-( så max 4 veckor! :-) <3 men hoppas på mycket tidigare!


Lagom tajmat!!

Känns inte som något tajmar just nu!! I förrgår förverkar när jag skulle hämta Rasmus på dagis, idag skulle jag gått på tjejmiddag/ 25 år kalas och få se lilla söta Neo som precis är nyfödd, och på dagen dop. Nej men då vaknar man med feber och hosta så bara knapra alvedon för att orka gå på dop och får träffa Neo någon annan dag :-(


Förvärkar igen!!

Igår slutade förvärkarna runt 10-11 på kvällen, men nu har dom satt gång igen! 😡 Vilket är väldigt o tajmat eftersom jag snart ska hämta Rasmus på dagis! *suck*


Förvärkar!

Hela kvällen sen typ 5 har jag haft förvärkar! Antingen får det starta nu! Eller lägga av!!


Åkpåse del 2

Nu är armarna till åkpåsen klara :-D


Åkpåse

Jag har många projekt på gång... Haha. Håller på och stickar en åkpåse till bebben också. Jag började för ganska länge sen men har stått still då jag fastnade i beskrivningen. Men nu är jag på g igen och en del är klar :-) och för er som undrar över hålet i mitten så är det för man ska kunna ha den i bilstolen :-)

Här kommer 2 bilder:
En bild på min del och en bild på hur den ska se ut som klar.


Pippitröja

Kom på att jag inte lagt ut bild på pippitröjan jag stickat/stickar. Alla delarna är klara men dom ligger hemma hos min mamma för att bli ihopsydda :-)


RSS 2.0